Lodaer Img

Elektro akumpuktura

Ovom metodom se opusta nerv, smanjuje spazam i bol u mišićima. Igla nam pomaže da dodjemo do nerva koji je u dubini mišića.
Bezbolno, brzo i efikasno oslobodite se bola uz pomoć Elektro-Akupunkture.

Mnogo vjekova Akupunktura se koristila kao terapeutski tretman za bol, uključujući hronične poremećaje bola.

Elektroakupunktura je moderna varijacija akupunkture. Koristi električnu energiju da poboljša prednosti ovog tradicionalnog terapijskog tretmana.
Ova metoda je zasnovana na elektrostimulaciji akupunkturnih i triger tačaka akupunkturnim iglama. Mala količina struje se propušta do svake meridijanske tačke i na taj način se stimulišu sopstveni procesi liječenja u tijelu. Svrha je da stimuliše mišiće, nerve i cirkulaciju krvi, kao i da promoviše endogene supstance kao što je beta- endorfin- prirodni lijek protiv bolova koji proizvodi mozak.
Struja prolazi kroz iglicu i daje blagu vibraciju i stimulaciju odredjenim mišiću, ligamentu ili tetivi. Tretmani su kraći od tradicionalne akupunkture jer struja može brže aktivirati vaše akupunkturne tačke. Na stimulisanje nervnih završetaka koji se nalaze ispod površine kože organizam reaguje i na taj način, on sam postiže izgubljeni balans, koji za posljedicu ima pojavu niza bolesti.
Elektroakupunktura doprinosi poboljšanju cirkulacije, koja je važan dio procesa zarastanja. Na taj način promoviše isporuku hranljivih materija u stagnirajuće tkivo i uklanja upale.
Koristi se kod bolova u vratu, ramenu, kuku, koljenu, nogama, leđima, i različitim neuralgijama. Praksa redovne Elektroakupunkture pomaže da se blokira bol aktiviranjem bioaktivnih hemikalija u vašem tijelu, kao i smanjenje zapaljenja u tijelu. Još jedna od dokazanih pogodnosti Elektroakupunkture je otklanjanje hroničnog dugotrajnog stresa.